ChatBox

Analisis Harga Emas Semasa

--
0

Dalam ebook ini, kita akan melihat satu-persatu aspek kaya-miskin dan mengapa kita perlu kaya menurut pandangan Islam dan melihat kepada realiti kehidupan itu sendiri. Untuk menjadi kaya, anda wajib berada di dalam sistem yang berbeza dengan sistem semasa anda belum kaya atau miskin. Apa yang dimaksudkan dengan sistem ialah pemikiran, cara berfikir, cara bertindak, cara pergaulan, ilmu, tabiat, kawan-kawan, minda, imaginasi, amalan, bacaan dan seterusnya.

Allah s.w.t. berfirman dalam sebuah hadis qudsi: “Wahai sekalian manusia, sejauh mana engkau cenderung kepada dunia dan sejauh mana engkau mencintai-Ku, maka sekadar itulah darjatmu di sisi-Ku. Kerana sesungguhnya tidak Aku campurkan antara cinta kepada-Ku dengan Cinta kepada dunia di dalam satu hati untuk selama-lamanya.” Hadis Qudsi, Imam al-Ghazali, Nasihat dan Bimbingan. Tahqiq: Dr. Abdul Hamid Salil Hamdan.
Begitu juga disebalik kemiskinan itu, orang Islam kena juga kaya sekiranya kaya itu membawa kepada keredaan Allah. Contohnya dengan kaya seseorang itu boleh melipatgandakan sedekahnya dan bantuannya kepada orang miskin yang memerlukan bantuannya.
Allah s.w.t. berfirman dalam sebuah hadis qudsi: “Wahai manusia, perbendaharaan-Ku tidak akan habis selama-lamanya. Sebanyak mana engkau memberi, sebanyak itulah yang Ku-beri untukmu; sejauh mana engkau tahan, sejauh itulah pula yang Ku-tahan daripadamu. Kekikiranmu memberi bantuan kepada orang-orang miskin daripada harta yang Ku-Kurniakan kepadamu, adalah kerana engkau berburuk sangka terhadap-Ku dan kerana engkau takut menjadi miskin atau kerana engkau tidak percaya kepada-Ku.”

PERSOALAN YANG DIJAWAB DALAM EBOOK INI!

Antara perkara yang terjawab dalam ebook ini ialah:
 •  Harta dan kaya yang bagaimanakah yang menjadi jambatan ke akhirat?
 •  Tahap mana miskin yang diredai Allah?
 • yes Bagaimana harta boleh hilang dalam sekelip mata?
 • yes Mengapa dikatakan dunia ini syurga bagi orang kafir dan penjara bagi yang Mukmin.
 • yes Apakah amalan sebelum datang 7 perkara?
 • yes Apa akibat buruk sangka dan mengapa Islam melarang buruk sangka?
 • yes Apakah batas kaya yang membinasakan dan miskin yang diredai?
 • yes Mengapa dilarang mengutuk makhluk yang lain, dan kutukan itu akan kembali kepada diri kita sendiri?
 • yes Bagaimana berbillion sel dalam otak kita akan memandu kita untuk mencapai tujuan yang anda hajatkan dan niatkan?
 • yes Mengapa dikatakan bahawa otak manusia mengandungi sekitar 10 ke 15 bilion sel neuron yang dijadikan oleh Allah untuk memimpinnya setiap nano saat pergerakannya?
 • yes Bagaimana mengaplikasi Undang-undang Daya Penarik (UDP) ialah bahawa apa-apa perkara yang anda fikirkan, anda akan dapat. (WYTWYG – What you think is what you get.)
 • yes Berpandukan ilmu fizik dan teori “Law of Attraction” – Undang-undang daya penarik (UDP), tindakan kita akan menghampiri sesuatu yang kita gambarkan, fikirkan dan hajatkan. Bagaimana melakukannya?
 • yes Bagaimana menggunakan frekuensi minda?
 • yes Bagaimana mendatangkan kejayaan dengan begitu mudah yang tak pernah anda fikirkan?

DAPATKAN SEKARANG

Jika anda berminat untuk mendapatkan ebook ini, sila klik butang tempahan dibawah, ianya hanya berharga RM30 sahaja untuk membolehkan anda mendalami dengan lebih terperinci tentang kekayaan menurut perspektif islam.

No Response to "Ebook - Frekuensi Kaya -"

Post a Comment

Untuk memeriksa ketulenan dan kesegaran link download yang di beri,sila ke link ini --> http://othermirror.com/link-checker/
Klik HOME untuk kembali ke laman utama

Exchange Link

slider

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...